Ceapă, ardei, morcov, călite, adaugate peste carnea tocată. Se opărește varza întreagă (scobit adânc cotorul și răsfirate ușor frunzele la bază), apoi pusă umplutură sub fiecare frunză. Vasul trebuie sa fie ceva mai mare în diametru decât varza neumplută, astfel ca la final, varza umplută să ocupe tot vasul. Se adaugă apă cam 3/4 din vas, se pune capac și se bagă la cuptor.
Se lasă la racit, se scurge de excesul de apă dacă e cazul, se răstoarnă pe un platou și se taie ca pe tort.
Între timp am devenit vegană, sunt în perioada de cercetări, dar te asigur că supa mea "thai" de astăzi, cu lapte de cocos si ghimbir a fost fabuloasă :D
...super frumos(si gustos)arata preparatele tale FELICITARI!!!
ar trebui sa fi si tu printre concurentii de la masterchef sa mai invete si ceilalti participanti cum se prezinta o adevarata farfurie cu mancare...
felicitari inca o data din partea mea !IMPECABIL!
Smörgåstårta este un tort aperitiv care se face din felii de pâine (feliată, pătrată, decojită) cu diferite umpluturi între ele: brânză (Philadelphia sau Almette) ca bază, la care se adaugă: piure de morcov, piure de spanac, sfeclă roșie, ceapă verde, boia, etc. și obligatoriu la unul din straturi, pește. (Mie-mi place cu somon fume).
Pe o tavă se aliniază un strat de felii de pâine în forma dorită (pătrată, dreptunghiulară), bine înghesuite unele în altele. Peste ele se întinde pasta de brânză cu diferitele umpluturi, alternativ, după gust și inspirație.
La final se îmbracă tortul în brânză simplă și se decorează după pofta ochiului :D
Felicitari pentru preparatele minunate pe care ni le prezinti.M-ar interesa 2 retete:biscuiti dietetici cu busuioc, si pere in aluat de nuca, poate.... si varza rosie caramelizata cu mere si scortisoara.Sarbatori fericite!
oameni buni .nu recomand vizionarea acestui album pofticiosilor,aveti cuvintul meu este un blestem,dar asta nu ma poate opri sa o felicit pe aceasta doamna pentru talentul ei .
Pai, de-acum pot adauga niste stele, care sa reflecte cat de gustoasa mi se pare mie o reteta. Pasta 'ncasciata de pilda e de 4 stele, iar budinca aia, desi extrem de simpla, e absolut minunata, deci de 5 stele :D
Eu am alta curiozitate(inafara de felicitarile pt.ingeniozitate):cum reusesti sa le fotografiezi atat de frumos,fara servetele in zare sau fata de masa cu floricele?
Felicitari pentru tot!Am apreciat si partea artistica...
Nu te superi ca te intreb,m-ar fi interesat vreo 2 retete...mi le poti da,iti dau si eu altele?
Mult succes in toate hobbiurile tale!
Cheese pie:
Aluat:
500-550 g faina in functie de tipul folosit
250 ml lapte caldut
3 galbenusuri
100 g zahar
50 g unt
3 linguri de ulei
30 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
arome
Se dizolva drojdia in 3 linguri de lapte si o lingurita de zahar si se toarna peste faina. Se adauga laptele in care s-a dizolvat zaharul, galbenusurile, sarea si se amesteca.
Se topeste untul, se amesteca impreuna cu uleiul si se toarna peste aluat, continuandu-se framantarea. Aluatul e usor lipicios si moale. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in cca 18 bucati care se umplu cu amestec de branza dulce de vaca, oua, zahar, stafide, vanilie. Se ung cu galbenus si se coc la foc potrivit.
da niste retete pentru privitorii atzatzati si infometati de atatea bunatati nu dai? ma gandeam la niste Rocky Mountain egges, manti sau niste Cheese pie.......
Oricum.....ca dai........ca nu dai retete........totul arata exceptional......la o carte de bucate te-ai gandit?
din toate organele trupului cel mai tare misc neuronii. abdomenele imi dau fiori pe sira spinarii, iar genuflexiunile imi ingrozesc genunchii, recunosc...
kilogramele mele sunt foarte cuminti deocamdata. dar dac-o sa vezi de la o vreme pe-aici poze cu frunze de salata şi apa plata cu felii de lamaie artistic aranjate, sa stii ca kilele mele au luat-o razna! =))
Dar fie-ti mila...cu ce am gresit eu? Eu mi-s racita, singura mancare admisa este o pasta de banane si kiwi..si ma uit prin ultimele tale mancaruri si imi lasa gura apa..Pai nu-i corect...Stiu, o sa=mi spui sa inchid site-ul; ce faci in schimb cu imaginile de pe retina?
muffins-urile is ciocolatoase tare, ca sa nu mai vorbesc de tortul ala cu physalis. te servesc aici si iti pun si la pachet pentru dimineata la cafea! =))
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.